Utah Field House of Natural History State Park Museum

The design process for the Field house began with ajc architects working intimately with the exhibit designers to develop the main interpretive themes, and then providing a building to surround and support them. The core of the building form that emerged from this process is a cylindrical entry lobby known as the 80-mile radius. The ceramic color tile floor of this cylindrical room contains a map of the geological features of the surrounding site that is rich in fossil and skeletal remains of dinosaurs. The lobby entrance, therefore, establishes a connection between the building and the geological history of the area. The entrance to the exhibits is actually a “portal” in which the visitor begins to adjust their perspective from present-day, to become explorers, traveling back in time.

Client:State of Utah
View Project