Utah Botanical Center Welcome Pavilion

The Pavilion represents a landmark that attracts people to the Botanical Center and transmits its mission of preservation. The Pavilion was the first structure in an undeveloped natural wetland. It’s a cornerstone of community involvement that links people with the natural environment through a variety of activities such as classes, workshops, and interactive displays. The landmark nature of the Pavilion was created by a curved, noncontinuous, patterned, granite sandstone wall. The Pavilion itself is a flair of copper unfolding in a fanned pattern similar to those found in many botanical features, such as flowers and leaves. The structure also catches the sun, taking full advantage of the site’s high visibility off Interstate 15.

Client:Utah Botanical Center
View Project