University of Utah Sill Center

It was a top priority for ajc to maintain the original ‘feel’ of the 1953 mid-century building while integrating open space, natural light, ADA compliant spaces and a ‘bump out’ addition, which melded with the original structure. A light, upbeat color palette was established for all common spaces. Super-graphics that span entire walls were added to inspire creativity, educational excellence and success among undergraduates. Improvements include: floor coverings, tiled areas and walls were refreshed with modern colors and textures; office signage was updated and enhanced with bright natural colors, and strategically placed to aid in way-finding; interior traffic flow was analyzed and enhanced to maximize use of space, flow and adjacencies; current codes were addressed and ADA compliant space was created.

Client:University of Utah
View Project