North Layton Junior High School Counseling and Media Center

Davis School District

The North Layton Junior High School Counseling and Media Center project was an infill/addition to an existing exterior courtyard for a new Counseling Center and a remodel of the existing Media Center. The extensive upgrade included extending existing masonry walls from the ceiling up to the roof deck, replacing existing glass storefront with fire rated storefront and installing numerous fire/smoke dampers. The Counseling Center infill addition was designed to maintain two small courtyards so the existing adjacent classrooms and Media Center would still benefit from natural light. Two large skylights were incorporated into the Counseling Center Reception Area to help fill this space with natural light and to allow the existing adjacent classroom to still benefit from natural (borrowed) light.

Client:Davis School District
View Project